حوزه نفت و گاز
نفت و گاز طبیعی بخش جدا نشدنی از زندگی مدرن امروزی هستند. نفت و گاز ماده خام هزاران محصول زندگی روزمره ما را از وسایل الکترونیکی و پوشاک گرفته تا داروها و شویندههای خانگی فراهم میکنند.
کارشناسان و خبرگان انرژی ” گاز ” را محور توسعه اقتصادی ایران میدانند.
بر طبق آخرین برآوردها ایران با در اختیار داشتن ۶/۳۳ تا ۷/۳۳ تریلیون مترمکعب یکی از بزرگترین دارندگان ذخائر گاز جهان است.
وجود این ذخایر ناب کشورمان به همین جا ختم نشده، چه بسا اینکه تدبیرپردازان انرژی کشورمان به منظور افزایش و حفظ ذخایر نفت و گاز طبیعی خود، با انجام هزاران کیلومتر لرزهنگاری دوبعدی و سهبعدی، هزاران متر حفاری اکتشافی و عملیات ژئوفیزیک غیرلرزهای در چندین هزار ایستگاه همواره تلاش کردند که ضمن حفظ وضعیت موجود ذخایر ملی، به اعداد فوق هم بیافزایید.
در اسناد بالادستی کشور، ازجمله سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی یکی از راههای جلوگیری از ضربهپذیری اقتصاد از درآمدهای نفت و گاز، افزایش صادرات محصولات پتروشیمی عنوان شده است.
از سوی دیگر محصولات تولیدی این صنعت مواد اولیه بخشهای بسیاری از اقتصاد ایران را فراهم میکند و از این منظر بسیار حائز اهمیت بوده و همواره مورد توجه بسیاری از سیاستگزاران کشور است.
همچنین با اشاره به اینکه صنایع پاییندستی پتروشیمی به طور مستقیم و غیرمستقیم مشاغل بسیاری را ایجاد کردهاند و همچنین باتوجه به حجم بالای سرمایهگذاری و خطرپذیری در صنعت پتروشیمی تعامل آن با سایر
بخشهای خدماترسانی همچون بیمه و بانک بسیار است. پس میتوان نتیجه گرفت که صنعت پتروشیمی نقش مهمی در اقتصاد، تولید و اشتغال ایفا میکند.